A libapelyhek nyomában

Wysłane Przez: Blog Blog Hozzászólás : 0

Ön tudta, hogy Magyarországon már a 11. században foglalkoztak háztáji lúdtartással? Akkoriban az emberek talán még nem is sejtették, hogy a számukra „értéktelennek” vélt, tollfosztásból származó pelyhek napjaink legnemesebb alapanyagai közé tartoznak majd. Olvasson ezekről bővebben aktuális blogbejegyzésünkben!

Ha már lúd, akkor legyen kövér!

Tartja a mondás, méghozzá nagyon helyesen. A libáktól származó értékes, töltésre is alkalmas pelyhek ugyanis csak csekély mértékben nőnek a testükön - leginkább a mellkas és a szárnyak alatti területeken. A régi idők asszonyai még a padláson szárították a lefosztott tollakat, majd rögtön dunnákba és párnákba töltötték azokat. Ma már szigorú ellenőrzések mellett, üzemi körülmények között dolgozzák fel a pelyheket, az arra a célra megfelelő gépekkel. Kellő gondossággal válogatják, alaposan tisztítják és sterilizálják, elkerülve ezzel, hogy a különböző allergén anyagok megtelepedjenek bennük, vagy akár felületükön - eztán kerülnek csak forgalomba. 

Mennyei bársonyosság

A pehelypaplanok első sorban a test melegen tartását szolgálják; a bennük elhelyezett töltetek formája görbe, rugalmas, súlyuk légies - ennek köszönhetően könnyedén visszanyerik eredeti formájukat minden használat után. Egytől egyig nagy töltőerővel rendelkeznek: törékenyek, mégis vaskosak. Tehát kevés pehely elég ahhoz, hogy tökéletes komfortot, megfelelő alátámasztást biztosítsanak az alvás, pihenés során. Ezek a pehelypaplanok akár két évtizeden át állhatnak használójuk szolgálatában, szemben a poliészterrel vagy szivacstörmelékkel töltött garnitúrákkal.  
Rendkívüli nedvszívó képességgel rendelkeznek, így az év 365 napján kiválóan alkalmazhatók, ellenben a szintetikus anyagokból készültekkel. A libapehely- és toll töltetű paplanok kellemes melegséget nyújtanak a hűvösebb éjszakákon, valamint frissességet a nyári, forró időszakokban - visszatartják a test hőjét, így az pihenés közben nem képes túlhevülni. 

A Dilani választása

A vásárlóink igényeit szem előtt tartva mi is az értékes libapehely alkalmazása mellett döntöttünk nap, mint nap a párnák és paplanok gyártása során - így garantálva a minőséget, és a tökéletes komfortot egyaránt. Webáruházunkban kizárólag 100%-ban természetes, biológiailag lebomló, D01 típusú libapehely töltetettel készült modelleket talál. Szavazzon Ön is kényelemre, megbízhatóságra és a környezetbarát megoldásokra - ezekkel együtt a Dilani termékeire!

Kedvet kapott a vásárláshoz? Döntsön kiváló minőségű tollpárnáink, tollpaplanjaink mellett!
Rendeljen paplan websopunkból könnyedén! A házhoz szállítás az ország egész területén díjmentes.

Tetszett a blogbejegyzésünk?
Ne felejtse el megosztani barátaival és ismerőseivel a Facebookon!
Kövessen minket Ön is további tartalmainkért!

Hozzászólások

Hozzászólásod